Açık Büfe Catering Nedir
Catering hizmetleri içerisinde yer alan açık büfe catering hizmeti oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Açık büfe catering hizmetinde görsel zenginlik ve farklı tatlar her zaman ön planda olur. Açık büfe catering hizmeti genellikle yemekli organizasyonlar arasında sıkça tercih edilir ve açık büfe catering hizmeti oturmalı bir düzene sahip şekilde hizmet verir. Açık büfe catering hizmetinde sunulmakta olan yiyecekler sayesinde misafirler ve davetliler kendi damak tatlarına uygun olan yiyecekleri seçebilirler. Catering hizmeti içerisinde bulunan açık büfe catering hizmeti çoğunlukla kurumsal olarak düzenlenen aktivitelerde, doğum günlerinde, nişanlarda, düğünlerde ve daha birçok özel davette açık büfe olarak sıkça tercih edilir. Açık büfe catering hizmetlerinde sıcak yiyeceklerden daha çok, soğuk yiyecekler tercih edilir. Soğuk yiyeceklerin dışında açık büfeler de birbirinden farklı olan tatlılar ve salatalar da sunulmaktadır. Bu sayede gelen davetliler ve misafirler kendi istedikleri yemekleri kendi tercih ettikleri tatlıları alarak bulundukları masada yiyebilirler. Açık büfe catering hizmetinde işin büyük ve zor kısmı her zaman aşçının üzerinde bulunmaktadır. Aşçı açık büfeyi ayarlar, sunulan yiyecekleri kontrol eder ve gerekli olan bütün ön hazırlıkları yapar. Açık büfe catering hizmetinde sunulan yiyecekler bir gün öncesinden hazırlanması gerekli olduğundan aşçı bu menüyü bir gün öncesinde hazırlar. Eğer açık büfede sıcak yemek sunulacak ise onlar servis zamanına yakın hazırlanır.
Açık büfe catering hizmetinde sunulan bazı yiyecekler arasında; soğuk soslar, patlıcan salatası, karışık salatalar, mısır salatası, süt ürünleri köşesi, Rus salatası, karışık salatalar, zeytin köşesi, meyve suları, çörek köşesi, sıcak içecekler, meyve köşesi, havuç kompozisyonları, salatalar, dip soslar, ekmek, kahvaltı, meze, bal reçel, salata sosu, tatlı gıda köşesi, şarküteri köşesi, meyve köşesi, ekstra büfe, salata, havuç, marul gibi açık büfede olması gereken her türlü şey bulunur. Açık büfelerde sunulan her şey müşterilerin damak zevklerine uygun olarak hazırlanır.
Açık Büfe Servisinde Neler Kullanılır ?
- Tabak,
- Teşhir tabakları,
- Teşhir kaseleri,
- Minik sosluklar,
- Yükselticiler,
- Salata bar,
- Tabak ünitesi,
- Çatal kaşık standı.