Bar Catering Nedir ?
Catering hizmetleri içerisinde yer alan bar catering yiyeceğin az olduğu fakat alkollü ve alkolsüz içeceklerin çoğunlukta olduğu bir catering hizmetidir. Bar catering çoğunlukla eğlence amaçlı yapılan organizasyonlarda tercih edilmektedir. Bar catering hizmeti içerisinde aperatif yiyecekler yada ikramlar yer almaz. Catering hizmetleri içerisinde yer alan bar catering hizmetinde genellikle atıştırmalık tarzı olan Grissini, Cips, Çerez, Kurudite ve Meyve tabağı gibi ürünler servis edilir. Bar catering hizmeti içerisinde sunulan ürünler alkollü veya alkolsüz kokteyl seçimi doğrultusunda belirlenir. Catering hizmetleri içerisinde yer alan bar catering çoğunlukla özel gün kutlamaları, garden partiler, motivasyon tarzı etkinliklerde daha çok tercih edilir. Bar catering hizmetinde soğuk yada sıcak hiçbir ürün kullanılmaz ve servisi yapılmaz. Soğuk yada sıcak yemeklerin yerine daha çok içeceklerin yanına en uygun olan atıştırmalıklar tercih edilir. Catering hizmetleri içerisinde bulunan bar catering hizmeti dışarıdan bakıldığı zaman az ve sınırlı bir hizmet olarak görülsede bar catering aslında oldukça geniş bir hizmet yelpazesine sahiptir. Bar catering hizmeti ülkemizde çok fazla bilinmemektedir. Bar catering hizmeti yemek hizmetinden daha çok alkollü veya alkolsüz içecek hizmeti vermektedir. Türkiye’de içecek kültüründen daha çok yemek kültürü bilindiğinden dolayı bar catering hizmeti çok fazla bilinmemektedir. Çeşitli tatların ve içeceklerin hizmet edildiği bar catering hizmeti etkinliklerde daha sık tercih edilmesinin sebebi ise eğlence amaçlı yapılan etkinliklere oldukça uygun olmasıdır. Bar catering hizmetinde sunulan her kokteyl için ayrı bir hazırlama ve sunum şekli bulunmaktadır. Görsellik ve sunum bakımından oldukça farklı olan bar catering hizmeti oldukça eğlenceli bir hizmettir. Diğer catering hizmetlerine nazaran bar catering hizmeti oldukça dikkate alınması ve yapılan işlerde dikkat edilmesi oldukça önemli ve gereklidir. Bar catering hizmetinde sunulan kokteyllerde kullanılan bardakların çeşitliliği, kokteyllerin renkleri, sunum şekli ve kokteyller yapılırken kullanılan lezzetler her zaman dikkat çekicidir. Bar catering hizmetinde meyve suyu ile yapılan kokteyllerin yanı sıra meyvelerin kendisi ile yapılan kokteyler hazırlanmaktadır.