Kurumsal Catering Nedir ?
Kurumsal catering firmaların, okulların, vakıfların ve belediyelerin belirlenmiş olan zamanlarda düzenlemiş olduğu organizasyonlar için alınan yemek hizmetidir. Catering hizmetleri arasında yer kurumsal catering genellikle yeni yıl partileri, özel toplantılar, bayi toplantıları, konferanslar, seminerler ve çeşitli eğitim programları için düzenlenen organizasyonlarda hizmet vermektedir. Kurumsal catering, catering hizmetleri arasında biraz daha düşük maliyete sahiptir. İstanbul catering firmaları, kurumsal catering hizmetinde düşük maliyetli olmalarının yanı sıra en iyi şekilde hizmet vermektedirler. Kurumsal catering hizmetinde hostes, garson ve aşçılara genellikle ihtiyaç duyulmaktadır.
Ülkemizde uzun zamandır hizmet veren catering firmaları her konuda kendini geliştirmiş ve kurumsal catering konusunda uzmanlaşmıştır. Diğer catering türlerinde olduğu gibi kurumsal catering hizmetinde de müşteri kendi menüsünü hazırlayabilir ve organizasyon alına göre işlem yaptırabilir. Kurumsal catering firmaları hazırlanan yiyecek ve içeceklerin sunumuna oldukça özen gösterir. Catering firmalarının vermiş olduğu kurumsal catering hizmeti doğrultusunda hazırlanan menüye oldukça dikkat edilir. Müşterinin talep ve isteği dışında hazırlanan menü büyük sıkıntılar yaratabilir. Kurumsal catering hizmetinde atıştırmalıklardan daha çok misafirleri doyuracak yiyecekler hazırlanır. Kurumsal catering hizmetinde genellikle mevsime uygun olan sebze ve meyvelerden hazırlanmış yemekler sunulur. Kurumsal catering hizmetinde çoğunlukla birkaç garson ve hostese ihtiyaç duyulur. Organizasyonda çalışan hostes ve garsonların da kendilerine oldukça dikkat etmeleri gerekir, bunun yanı sıra çalışanların güler yüzlü olması da oldukça önemli bir konudur.
Catering Firmalarında Neye Dikkat Edilir
- Çalıştığınız catering firmasının gerekli belgelere sahip olması gereklidir.
- Çalıştığınız catering firmasının hizmet kalitesi dikkate alınmalıdır.
- Her konu için ayrı bir çalışan ve sorumlu olmalıdır.
- Müşteri temsilcisi olması önemlidir.
- İhtiyaç duyulan konuda profesyonel çalışanların olması önemlidir.
- Catering firması ve müşteri arasında gerekli iletişimin doğru sağlanması.
- Müşterinin gerekli konularda irtibat kurabileceği bir sorumlu olmalıdır.
- Verilen hizmetin kaliteli ve düzgün olması.
- Çalışan personellerin güler yüzlü olması.
- Müşteri memnuniyetini ön planda tutması.
- Verilen hizmetin müşterinin talep ve istekleri doğrultusunda yapılması.